Založ si blog

Rozdelenie skupín ľudí, ktorí si pojem pomoc rôzne vysvetľujú a podľa toho konajú

Pojem pomoc si vysvetľujeme rôzne, ale podstata pomoci zostane nezmenená, pomáhame s láskou a zostane po nás kus nenahraditeľnej práce, nakoľko sa ľuďom v núdzi aspoň z časti, na krátku či dlhšiu dobu vyrieši situácia.

• Do prvej skupiny sa zaraďujú tí, ktorí sú vďační za každú pomoc, nezabudnú na to, že ich niekto vytiahol z ťažkej situácie. Pomáhajú iným a v prípade núdze toho, kto im pomohol sa neobrátia chrbtom a snažia sa, aby boli vždy nablízku a aspoň psychicky ho podporili „v núdzi poznáš priateľa“
• Do druhej skupiny patria tí, ktorým sa pomohlo zdolať ich situáciu, ale nedokážu pomáhať druhým z rôznych faktorov – nechcú sa tým vrátiť k spomienkam, keď boli v takej situácií ako ten, kto pomoc potrebuje. Majú veľa svojich problémov a ďalší problém by bol pre nich iba záťažou, alebo sa už naučili sami bez pomoci druhých problémy zdolávať a pomoc už nepotrebujú.
• V tretej skupine sú tí, ktorí si nevážia pomoc a akoby zabudli na to, že ich niekto vytiahol z materiálnej či sociálnej núdze, ak im pomáhajúci opäť nepomôže stane sa pre neho veľký nepriateľ, využívajú dobrosrdečnosť pomáhajúcich, berú pomoc ako samozrejmosť.

z prieskumu skupinovej sociálnej práce na sociálnej sieti

Skupinová sociálna práca na sociálnej sieti

14.01.2015

Skupinová sociálna práca nie je len o sociálnom poradenstve, ale o skupinovej sociálnej práce. Ide o vzájomnú pomoc, kde si členovia skupiny navzájom pomáhajú. Radou, skúsenosťou od iných členov sa člen, ktorý o pomoc žiada posúva ďalej krôčik po krôčiku a je to o to krajšie, keď sa dostaví zlepšenie v jeho životnej situácii . Finančná pomoc je do určitého [...]

Bezdomovectvo

13.01.2015

V súčasnosti sa veľa diskutuje o tom, ako predchádzať bezdomovectvu a ako natrvalo vyriešiť tento problém. Odstrániť úplne bezdomovectvo nie je možné, ale je snaha eliminovať ho, respektíve znížiť na minimum. Vzniká obrovské množstvo rôznych projektov a plánov, ako v tomto smere postupovať. Zdanlivo sa jedná o problém jednotlivcov, v skutočnosti je to však problém [...]

Policajná eskorta / Policajné auto / Polícia /

Polícia preveruje bombovú hrozbu na súdoch

29.04.2024 09:14

Oznamovateľ nešpecifikoval konkrétny súd.

Annalena Baerbocková

Baerbocková vyzýva na rozšírenie EÚ o krajiny západného Balkánu. Ide o šedú zónu využívanú Ruskom, tvrdí

29.04.2024 08:45

Medzi krajiny západného Balkánu sa radí Čierna Hora, Bosna a Hercegovina, Albánsko, Srbsko, Severné Macedónsko a Kosovo.

Kolumbíjska univerzita

Biely dom vyzval na pokojné protesty na amerických univerzitách

29.04.2024 08:25

Vlna demonštrácií sa začala na Kolumbijskej univerzite v New Yorku, rýchlo sa však rozšírila po celej krajine.

stíhačka F-16

ONLINE: Bývalí piloti: Ukrajina bude pre lietadlá F-16 najnebezpečnejším bojiskom

29.04.2024 06:25

Obloha nad Ukrajinou bude najnebezpečnejším miestom, kde lietadlá F-16 vo svojej histórii operovali, uviedli bývalí americkí piloti pre Business Insider.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 3
Celková čítanosť: 6310x
Priemerná čítanosť článkov: 2103x

Autor blogu

Kategórie